Sárgabarackos gombóc
Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 tojás
csipet só
1 kanál zsír
liszt
zsemlemorzsa
olaj
A krumplit idő hiányában nem egészben főztem hanem apróra vágtam hogy hamarabb megfőjjön.Jobban szeretem egészben főzni,de most így volt előbb kész.
Még melegen összetörtem és hagytam langyosra hülni.Mikor langyos akkor hozzáadtam az egy kanál zsírt kevés sót és a tojást.Szép lassan ki is hült, akkor adtam hozzá annyi lisztet amennyit felvesz és jó gyúrható tésztát készítettem.Kinyújtottam feldaraboltam.
Minden tésztára tettem egy negyed sárgabarackot és szép gombócokat formáztam.
Forrásban lévő gyengén sós vízben kb 10 percig főztem.Pirított zsemlemorzsába fogattam.
És hát meg kell valljam, nekem jobban ízlik mint a szilvás!!