Mindig próbálkoztam a kenyérsütéssel ,de lássuk be nem mindig lett olyan mint amilyennek én elképzeltem.Ígyhát sokáig le is mondtam a sütésről, pedig családom sosem árulta volna el,hogy nem igazán az aminek lennie kéne.MOST viszont büszkén nézem amikor a friss kenyér ami délután készül el milyen gyorsan fogy el szűk családunkban!Ez az ami lelkesít!
Tehát bátran süssünk kenyeret!
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2 tk só
2,7 dl víz
2 ek olaj
Minden hozzávalót a kenyérsütőbe teszek és hagyom ,hogy kidagassza nekem a tésztát 15 perc alatt.Ha lejárt a dagasztó program hagyom egy kicsit még kelni a jó meleg gépben.
15 perc után átteszem a erre a célra vásárolt szakalytóba és 1 órát kelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom és kilapogatom a kezemmel kör alakra, majd a két szélét behajtom félig,utána a felső sarkot is begajtom.Elkeztem feltekerni,de közben szépen lenyomom a kezemmel és formára igazítom.
Sütőpapíros jénaiban formát kap ezért ebben kelesztem megint egy jó 50 percig.Az újbóli kelesztés végén papírostól áthúzom egy magas falú tepsibe bevagdosom a tetejét és beteszem az előmelegített sütőbe 50 percre.
Rácson hagyom hülni.Sok gyakorlás után mindenki rájön, hogy nincs jobb a házi kenyérnél.