Hétköznapra egy kis kakaós csigát gondoltam ki a főzelék mellé,mivel kis családom igen nagyon szereti a hasát és ezzel egy kicsit enyhíthetem a főzelék iránti nem olyan nagy örömét.
Kakaós csiga
Hozzávalók:
50 dkg liszt
csipet só
1 tojás
1 tojás sárgája
kb 2,5 dl tej
2 dkg élesztő
7-8 dkg olvasztott ráma
3 ek cukor
Az olvasztott vaj kivételével minden hozzávalót a dagasztógépbe teszek
és 10 perc dagasztás után szépen hozzá adagolom az olvasztott margarint is és tovább dagasztom a kalácstésztát.Ezután kikapcsolt gépben vagy kelesztőtálban duplájára kelesztem a tésztát.Lisztezett deszkán kb 3 mm vastag téglalapra nyújtom.
Megkenem olvasztott margarinnal és jó bőven megszórom szűrőn keresztül kakaóporral majd erre porcukrot hintek,hogy teljesen elfedje.
Ezután a hosszabik oldaláról feltekerm,mint a beiglit és két ujjnyi vastag szeletekre vágom.Magas falú tepsibe sorakoztatom őket és 30 percig még hagyom kelni.
Ezalatt előmelegítem a sütőt és 20-25 perc alatt készre sütöm a csigákat.
Mielőtt kiveszem egy fél csésze tejet felforrósítok és egy vaníliáscukorral elkeverem és még forrón meglocsolgatom a kisült csigákat.Ettől lesznek nagyon finom szaftosak.