Meggyes piskóta
Hozzávalók:
5 tojás
5 kanál cukor
5 kanál liszt
2 ek olaj
1 teáskanál sütőpor
Volt egy kis meggy megmaradva és mindjárt azon járt az eszem,hogy mit lehetne ebből kihozni.
Ez lett belőle!
Az 5 tojást , cukrot most kivételesen egészben tettem a gépbe és így is nagyon jól felverte a gép szép habosra.Mikor már nagyon habos lágy már majdnem krémes lesz akkor adagolom hozzá a lisztet és a sütőport és az olajat szépen lassan!
Sütőpapírral kibéleltem a tortaformát és ebbe öntöttem a masszának a 3/4 részét a többihez egy evőkanál kakaót tettem és utána öntöttem a sárga masszára.Magozott cukrozott meggyel megszórtam, persze a cukros létől kicsit kinyomkodtam.Mehet a sütőbe és egy jó 30 percig sütöttem.Tűpróbával ellenőriztem mielőtt kivettem.
Ha kihült porcukorral jól megszórtam és szólítottam családom tagjait, hogy lehet kóstolni!Mit mondjak elfogyott hamar!!!